2017-10-18

Viktigt meddelande! Spräckning i berg!

Power Tools AB meddelar att de i förvaltningsrätten fått rätt mot Polisen gällande tillstånd att spräcka berg i detaljplanerat område. Under april månad 2017 fattade Polisen ett beslut om att man inte längre skulle få tillstånd att spräcka berg i detaljplanelagt område utan endast sten, skut och block med hänvisning till ett promemoria som Arbetsmiljöverket gav ut i mars 2016. Power Tools och även vi på Svenska Sebo har hävdat på att detta PM har varit felaktigt och en ren lagomskrivelse.  Den dom som nu förvaltningsrätten utkommit med ger Power Tools rätt i att detta PM är just en ren lagomskrivelse och att det är lagtexten som gäller i AFS2007:1  vilket innebär att man som Power Tools hela tiden hävdat får spräcka berg med Power Tools utbildning.

 

Utdrag från domen

 

 

Har du bilder från utförda arbeten?

Dela gärna med dig av dina bilder och filmer så lägger vi upp dessa på webbplatsen. Skicka oss ett mail med ditt material och en liten text.

info@svenskasebo.se Se bilder

Medlemskap

Att bli medlem i SEBO har flera fördelar. Medlemskapet kostar er ingenting och du och ditt företag har heller inga förpliktelser.

Bli medlem