Debatt & Nyheter

Det är alltid något på gång i spräckningsbranschen. Här samlar vi material som kan vara till gagn för alla som verkar inom branschen på ett eller annat sätt.

Företagarna larmar om Arbetsmiljöverket

Den ändring av föreskrift som Arbetsmiljöverket har för avsikt fatta beslut om saknar grund i sakligt och uttömmande underlag som kan motivera detta

Fortsätt
Företagarna: ”Arbetsmiljöverket tar noll hänsyn”

Att Arbetsmiljöverket brister i regelförnyelsearbetet och föreskrifter vad gäller sprängarbete, är enligt Lise-Lotte Argulander bara ett symtom på ett större problem.

Fortsätt
RST

Vi på SEBO får hälsa Rikard på företaget RTS i Stockholm välkommen som medlem hos oss på SEBO.

Fortsätt
”Vissa jobb går dubbelt så snabbt idag”

Grävmaskinist Urban Wadell investerar för största möjliga flexibilitet. Han har flera års erfarenhet av försiktig sönderdelning av sten och berg med hjälp av krutpatroner, och även hans båda anställda har utbildning och kompetens inom stenspräckning med Simplex.

Fortsätt
Nytänk på BergDagarna – bryter med det gamla

De så kallade BergsprängarDagarna som arrangerades av Bercon hölls i Bålsta norr om Stockholm, den 25 och 26 januari 2018 genomfördes väldigt väl denna gång. Utbildningarna går mot nätbaserade kurser.

Fortsätt
”Vi förde en kamp mot Power Tools” BEFs VD tvingas bekänna under ed

De tre i järngänget har i åratal samarbetat för att få bort företaget, Power Tools. De tre satt tillsammans i ett hemligt, privaträttsligt råd, RfSU, Rådet för Sprängteknisk Utbildning där järngänget har lämnat och rådet har kraschat.

Fortsätt
Få incidenter trots två miljoner stenspräckningstillfällen

Rätten ansåg att den man som utfört arbetet vidtagit de säkerhetsåtgärder han skulle.

Fortsätt
Årets Superföretag

Power Tools blev utsedda av Veckans Affärer som årets Superföretag 2016. Förra året så blev Power Tools utsedda som årets företagare.

Fortsätt
Brandtest utfört på systemet Simplex krutpatroner

Power Tools AB har med hjälp av företaget Safepack utfört ett brandtest på krutpatroner i Systemet Simplex.

Fortsätt
SEBO firar den 1000:e medlemmen

Vi på SEBO har fått vår 1000:e medlem och självklart ville vi fira detta.

Fortsätt

Har du bilder från utförda arbeten?

Dela gärna med dig av dina bilder och filmer så lägger vi upp dessa på webbplatsen. Skicka oss ett mail med ditt material och en liten text.

info@svenskasebo.se Se bilder

Medlemskap

Att bli medlem i SEBO har flera fördelar. Medlemskapet kostar er ingenting och du och ditt företag har heller inga förpliktelser.

Bli medlem