Debatt & Nyheter

Det är alltid något på gång i spräckningsbranschen. Här samlar vi material som kan vara till gagn för alla som verkar inom branschen på ett eller annat sätt.

Berg- och stenspräckare – du får fortsätta din verksamhet som vanligt!

Kommer man att få fortsätta att spräcka berg & sten efter januari 2020 när den nya föreskriften träder i kraft, svaret är ja. Det räcker alltså med att ha gått Power Tools egen produktspecifika utbildning för att få fortsätta utföra spräckningsarbete

Fortsätt
Bli medlem i Företagarna!

Organisationen Företagarna är ovärderlig i sitt stöd för oss som är medlemmar i Svenska SEBO. Genom att bli medlem i Företagarna hjälper du oss på Svenska SEBO att hjälpa dig som kund.

Fortsätt
Företagarna larmar om Arbetsmiljöverket

Den ändring av föreskrift som Arbetsmiljöverket har för avsikt fatta beslut om saknar grund i sakligt och uttömmande underlag som kan motivera detta

Fortsätt
Företagarna: ”Arbetsmiljöverket tar noll hänsyn”

Att Arbetsmiljöverket brister i regelförnyelsearbetet och föreskrifter vad gäller sprängarbete, är enligt Lise-Lotte Argulander bara ett symtom på ett större problem.

Fortsätt
RST

Vi på SEBO får hälsa Rikard på företaget RTS i Stockholm välkommen som medlem hos oss på SEBO.

Fortsätt
Viktigt meddelande!

Power Tools AB vann för sjätte gången mot polisen gällande avgiften för polistillstånd att spräcka sten & berg. Kammarrättens avgörande står fast. Detta innebär att polisen endast får ta ut en avgift på 1350kr oavsett hur många personer i ett företag som ansökan avser.

Fortsätt
”Vissa jobb går dubbelt så snabbt idag”

Grävmaskinist Urban Wadell investerar för största möjliga flexibilitet. Han har flera års erfarenhet av försiktig sönderdelning av sten och berg med hjälp av krutpatroner, och även hans båda anställda har utbildning och kompetens inom stenspräckning med Simplex.

Fortsätt
Nytänk på BergDagarna – bryter med det gamla

De så kallade BergsprängarDagarna som arrangerades av Bercon hölls i Bålsta norr om Stockholm, den 25 och 26 januari 2018 genomfördes väldigt väl denna gång. Utbildningarna går mot nätbaserade kurser.

Fortsätt
Bluff om spräckolyckor

Enhetschefens bolag samarbetspartner med svågerns sprängfirma. Från enskilda personer på Arbetsmiljöverket och MSB sprids direkta osanningar om stenspräckning. Korruption har börjat bli accepterat i Sverige under 2000-talet.

Fortsätt
”Vi förde en kamp mot Power Tools” BEFs VD tvingas bekänna under ed

De tre i järngänget har i åratal samarbetat för att få bort företaget, Power Tools. De tre satt tillsammans i ett hemligt, privaträttsligt råd, RfSU, Rådet för Sprängteknisk Utbildning där järngänget har lämnat och rådet har kraschat.

Fortsätt

Har du bilder från utförda arbeten?

Dela gärna med dig av dina bilder och filmer så lägger vi upp dessa på webbplatsen. Skicka oss ett mail med ditt material och en liten text.

info@svenskasebo.se Se bilder

Medlemskap

Att bli medlem i SEBO har flera fördelar. Medlemskapet kostar er ingenting och du och ditt företag har heller inga förpliktelser.

Bli medlem