Debatt & Nyheter

Det är alltid något på gång i spräckningsbranschen. Här samlar vi material som kan vara till gagn för alla som verkar inom branschen på ett eller annat sätt.

MSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varor

Den första augusti i år träder nya regler i kraft gällande explosiva varor. Som vi på SEBO ser det kommer detta inte att medföra några större förändringar för era verksamheter.

Fortsätt
Giltigt tillstånd!

Myndigheterna skickar inte ut några påminnelser när tillståndstiden gått ut. Ni måste själva ha kontroll på hur länge tillstånden är giltiga.

Fortsätt
Spräckning av berg är tillåtet

Spräckning av berg är tillåtet. Domstolen har slagit fast att spräckkortet även ger behörighet för berg.

Fortsätt
SEBO är godkänd utfärdare enligt SeQF. Sprängarbas för mindre komplicerat slag

Den 20 januari 2021 mottog Svenska SEBO ett beslut från Myndigheten För Yrkeshögskolan

Fortsätt
Är det krav på besiktning?

Är det lag på att besikta? Vad är det som gäller? Svaret är nej, det finns ingen lag som kräver att man ska utföra en besiktning

Fortsätt
Gilla oss på facebook

Ni som inte har upptäckt oss på facebook kan gärna gå in där och gilla oss för att inte missa den senaste information kring vår bransch

Fortsätt
Tillstånd för användning och förvaring

Vi får in många frågor kring regler och hur man fyller i ansökningar gällande användning och förvaring.

Fortsätt
Bli medlem i Företagarna!

Organisationen Företagarna är ovärderlig i sitt stöd för oss som är medlemmar i Svenska SEBO. Genom att bli medlem i Företagarna hjälper du oss på Svenska SEBO att hjälpa dig som kund.

Fortsätt
Företagarna larmar om Arbetsmiljöverket

Den ändring av föreskrift som Arbetsmiljöverket har för avsikt fatta beslut om saknar grund i sakligt och uttömmande underlag som kan motivera detta

Fortsätt
Företagarna: ”Arbetsmiljöverket tar noll hänsyn”

Att Arbetsmiljöverket brister i regelförnyelsearbetet och föreskrifter vad gäller sprängarbete, är enligt Lise-Lotte Argulander bara ett symtom på ett större problem.

Fortsätt

Har du bilder från utförda arbeten?

Dela gärna med dig av dina bilder och filmer så lägger vi upp dessa på webbplatsen. Skicka oss ett mail med ditt material och en liten text.

info@svenskasebo.se Se bilder

Medlemskap

Att bli medlem i SEBO har flera fördelar. Medlemskapet kostar er ingenting och du och ditt företag har heller inga förpliktelser.

Bli medlem