Debatt & Nyheter

Det är alltid något på gång i spräckningsbranschen. Här samlar vi material som kan vara till gagn för alla som verkar inom branschen på ett eller annat sätt.

SEBO är godkänd utfärdare enligt SeQF. Sprängarbas för mindre komplicerat slag

Den 20 januari 2021 mottog Svenska SEBO ett beslut från Myndigheten För Yrkeshögskolan

Fortsätt
Är det krav på besiktning?

Är det lag på att besikta? Vad är det som gäller? Svaret är nej, det finns ingen lag som kräver att man ska utföra en besiktning

Fortsätt
Gilla oss på facebook

Ni som inte har upptäckt oss på facebook kan gärna gå in där och gilla oss för att inte missa den senaste information kring vår bransch

Fortsätt
Tillstånd för användning och förvaring

Vi får in många frågor kring regler och hur man fyller i ansökningar gällande användning och förvaring.

Fortsätt
Bli medlem i Företagarna!

Organisationen Företagarna är ovärderlig i sitt stöd för oss som är medlemmar i Svenska SEBO. Genom att bli medlem i Företagarna hjälper du oss på Svenska SEBO att hjälpa dig som kund.

Fortsätt
Företagarna larmar om Arbetsmiljöverket

Den ändring av föreskrift som Arbetsmiljöverket har för avsikt fatta beslut om saknar grund i sakligt och uttömmande underlag som kan motivera detta

Fortsätt
Företagarna: ”Arbetsmiljöverket tar noll hänsyn”

Att Arbetsmiljöverket brister i regelförnyelsearbetet och föreskrifter vad gäller sprängarbete, är enligt Lise-Lotte Argulander bara ett symtom på ett större problem.

Fortsätt
RST

Vi på SEBO får hälsa Rikard på företaget RTS i Stockholm välkommen som medlem hos oss på SEBO.

Fortsätt
”Vissa jobb går dubbelt så snabbt idag”

Grävmaskinist Urban Wadell investerar för största möjliga flexibilitet. Han har flera års erfarenhet av försiktig sönderdelning av sten och berg med hjälp av krutpatroner, och även hans båda anställda har utbildning och kompetens inom stenspräckning med Simplex.

Fortsätt
Nytänk på BergDagarna – bryter med det gamla

De så kallade BergsprängarDagarna som arrangerades av Bercon hölls i Bålsta norr om Stockholm, den 25 och 26 januari 2018 genomfördes väldigt väl denna gång. Utbildningarna går mot nätbaserade kurser.

Fortsätt

Har du bilder från utförda arbeten?

Dela gärna med dig av dina bilder och filmer så lägger vi upp dessa på webbplatsen. Skicka oss ett mail med ditt material och en liten text.

info@svenskasebo.se Se bilder

Medlemskap

Att bli medlem i SEBO har flera fördelar. Medlemskapet kostar er ingenting och du och ditt företag har heller inga förpliktelser.

Bli medlem